Αρχική > Χωρίς κατηγορία > Σημείωση: συνημμένο μήνυμα που προωθήθηκε vol.2

Σημείωση: συνημμένο μήνυμα που προωθήθηκε vol.2

Πρόσφατα έλαβα το παρακάτω email. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με το θέμα, ίσως κάποιος που το έχει ψάξει ή ξέρει από συσκευασίες τροφίμων και ιχνηλασιμότητα να μας διαφωτίσει.

*** Σημείωση: συνημμένο μήνυμα που προωθήθηκε.

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;  Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
 
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.
att292565.gif

 

 

Advertisements
 1. 20/06/2007 στο 18:05

  πλάκα κάνεις…
  Άντε όλοι τώρα τούμπα τα γάλατα να βρίσκουμε αριθμούς!!!!!

 2. 20/06/2007 στο 18:24

  βρήκα στο ψυγείο ένα που έχει το Νο2 .
  Πρέπει να το τσεκάρουμε.

 3. 21/06/2007 στο 13:21

  Ναι κυκλοφορεί αυτό το e-mail. Μου’ρθε και μένα. Ποιος ξέρει πόσο καιρό γίνεται αυτό βέβαια και δε το ξέρουμε. Κάποιος θα το’βγαλε στη φόρα, ευτυχώς για μας! Τώρα όλοι οφείλουμε να τσεκάρουμε αν αγοράζουμε γάλα σε χάρτινο μπουκάλι. Αλλιώς είμαστε λαλάκες.. Με τα άλλα γάλατα (όχι αυτά στα χάρτινα μπουκάλια) όμως, τι γίνεται; Ξέρει κανείς τίποτα;

 4. 25/06/2007 στο 20:36

  και το θρησκευτικό κομμάτι της υπόθεσης….

  Θα έρθει μια μέρα που το τραπέζι θα έχει όλου του κόσμου τα αγαθά αλλά δεν θα μπορούμε να φάμνε τίποτα…..

 5. Ανώνυμος
  25/06/2007 στο 22:03

  Άστα και με τα barcode και τα 666 που έχουν όλα σχεδόν τα τρόφιμα θα λιμοκτονήσουμε στο τέλος. Αχ που ‘ναι οι εποχές που η γιαγιά μου στο χωριό μού έδινε φρέσκο γάλα κατευθείαν από την αγελάδα…

 6. 26/06/2007 στο 09:29

  μήπως είναι και αυτό κάποιο από τα μουφοemail που κυκλοφορούν για να προκαλέσουν σύγχηση;

 7. 26/06/2007 στο 15:21

  Λες; Πάντως όντως έχουν νούμερα από κάτω αυτής της μορφής όπως η εικόνα. Εκτός αν συμβολίζουν κάτι άλλο αυτά τα νούμερα και όχι αυτό που λέει το μήνυμα ότι συμβολίζει. Ποιος ξέρει;;;; Πάντως είμαι σίγουρη ότι όλοι κοιτάμε τα νούμερα πλέον, ε;

 8. 28/06/2007 στο 13:10

  Πολύ καλό ποστ και αρκετά ενημερωτικό. Σίγουρα θα προσέχω από δω και μπρος

 9. 06/08/2007 στο 19:46

  Έχετε παρατηρήσει κάποια ιστολόγια στο WordPress που κοντά στο τέλος της σελίδας έχουν μία γελαστή φατσούλα; είναι μικροσκοπική, και δεν φαίνεται εύκολα, αλλά υπάρχει. Ξέρετε τι είναι αυτή η φατσούλα; Λοιπόν, όλα αυτά τα ιστολόγια είναι σημαδεμένα από τη μυστική τάξη των illuminati για να ξέρουν ποιά είναι και να τα παρακολουθούν. Οι illuminati είναι μία πανίσχυρη οργάνωση που σκοπό της έχει την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων. Ναι, βέβαια. Δεν με πιστεύετε; Κοιτάξτε προσεκτικά στο τέλος αυτής της σελίδας… επιλέξτε μία ντουζίνα τυχαία ιστολόγια στο WordPress και κοιτάξτε… κι ελάτε και στο δικό μου να δείτε… ξέρετε γιατί δεν έχει γελαστή φατσούλα το δικό μου ιστολόγιο; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ILLUMINATI κι έτσι το ιστολόγιό μου δεν χρειάζεται παρακολούθηση! ΧΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΧΑΑΧΑΧΑ!

  Ειλικρινά με εκπλήσσει η αφέλειά σας.

  Το παρόν άρθρο αξίζει μνείας στο skepdic.gr.

  ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΛΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ. Βοηθήστε να σταματήσει αυτή η ηλιθιότητα επιστρέφοντας ως απαράδεκτο κάθε τέτοιου είδους μήνυμα στον αποστολέα ή/και καταχωρώντας τον στο spam list. Δεν έχει σημασία αν «μπορεί» να αληθεύει η είδηση, μόνο και μόνο το γεγονός ότι ήλθε μέσω μαζικά προωθούμενης ταχυδρομικής αποστολής την κατατάσσει αυτομάτως στην ΑΠΑΤΗ. Όποιος προωθεί ανυπόγραφο μήνυμα θεωρείται αυτομάτως πως είναι ο ίδιος ο δημιουργός του ανυπόγραφου μηνύματος.

  Αν υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα είδηση που αξίζει να διαδοθεί με «υπόγειο τρόπο», δεν μπορεί παρά να έχει τη μορφή άρθρου σε ιστολόγιο, το οποίο α) θα έχει μία υπόληψη να υπερασπιστεί, και β) θα παρέχει σχόλια από τα οποία θα προκύπτει πέρα από κάθε αμφιβολία το αν η είδηση είναι πραγματική ή όχι.

  Ντόϊγκ! Ξυπνήστε! Ντόϊγκ! Συνέλθετε! Ντόϊγκ! Αν μη τι άλλο. πονηρευτείτε λίγο!

 10. 07/08/2007 στο 11:47

  Οφείλω να αναγνωρίσω βέβαια, προς τιμή της οικοδεσπότισσας, πως στην αρχή-αρχή του άρθρου της διευκρινίζει τα εξής:

  > Πρόσφατα έλαβα το παρακάτω email. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικά
  > με το θέμα, ίσως κάποιος που το έχει ψάξει ή ξέρει από συσκευασίες
  > τροφίμων και ιχνηλασιμότητα να μας διαφωτίσει.

  …πράγμα που δείχνει πως η οικοδεσπότισσα διαθέτει τον απαραίτητο σκεπτικισμό. Να διεκυρινίσω, λοιπόν, πως όλοι οι όχι-ιδιαίτερα-κολακευτικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησα στο σχόλιό μου αφορούν όχι την Ραδιοκέφαλη, αλλά όλους εκείνους που απερίσκεπτα συμμετέχουν στις μαζικές προωθήσεις των μηνυμάτων.

 11. 07/08/2007 στο 14:32

  Φίλε Διαγόρα, είμαι σίγουρη ότι ο φίλος Mankey (που είναι και ο δημιουργός του ποστ αν προσέξεις λίγο καλύτερα) διαθέτει τον απαιτούμενο σκεπτικισμό στον οποίο αναφέρεσαι. Δεν είναι κακό να σε προβληματίζει ένα mail που λαμβάνεις. Το ίδιο mail έλαβα και εγώ λίγες μέρες πριν το ανεβάσει ο mankey στο blog και είχα προβληματιστεί εξίσου.

  Ίσως να’χεις δίκιο και η πλειοψηφία των μαζικών μηνυμάτων να’ναι απάτες αλλά αν μέσα σ’αυτές υπάρχει και ένα διαμαντάκι; Δε μπορούμε να προδικάζουμε χωρίς λίγο προβληματισμό, έτσι δεν είναι;

  Τώρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση με τα γάλατα δεν έχω ιδέα ποιος το ξεκίνησε αλλά προφανώς έχει πάρει έκταση το θέμα. Ίσως και αυτό να θέλανε «αυτοί» που το ξεκίνησαν. Να πάρει έκταση. Ίσως η αρίθμηση στην οποία να αναφέρεται το άρθρο να ισχύει αλλά στο αντίστροφο. Δηλαδή το 1 να συμβολίζει ότι του συγκεκριμένου μπουκαλιού του επιτρέπεται να αναπαστεριωθεί άλλη μία φορά και όχι ότι έχει παστεριωθεί 1 φορά. Και να το κάνανε για να πωλούνται τα πολυπαστεριωμένα γάλατα. Μπορούμε να το ξέρουμε αυτό; ΟΧΙ.. Γι’αυτό κάνουμε συζήτηση, μοιραζόμαστε γνώμες και αν κάποιος δεν έχει κάποιον γνωστό μέσα σε βιομηχανία γάλατος για να του πει τι είναι ακριβώς αυτή η αρίθμηση, προφανώς δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Οπότε ο καθένας ας προβληματιστεί και ας αγοράσει όποιο γάλα γουστάρει.

  Δεν είχαμε σκοπό να σε απογοητεύσουμε όπως αναφέρεις στο blog σου. Χαίρομαι όμως που σε προβληματίσαμε αρκετά ώστε να κάνεις ποστ επί του θέματος.

  Φιλικά πάντα,
  Ραδιοκέφαλη

 12. 07/08/2007 στο 14:41

  C^:=

 13. 08/08/2007 στο 16:39

  Δείτε εδώ http://pelatis.blogspot.com/2007/06/blog-post_19.html
  Έχει και απάντηση της ΔΕΛΤΑ.

 14. 09/08/2007 στο 13:52

  Πολύ ενδιαφέρον hitchhiker. Ευχαριστούμε. Νομίζω ότι αυτό τα ξεδιαλύνει όλα… Τέρμα τα γκρίζα σύννεφα και το θολό τοπίο. Αχ…. πως τα λέω έτσι.. αχ αχ..

 1. 07/08/2007 στο 10:50

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: